royalle

Livet och smärtan.

Sommar

Publicerad 2012-07-21 21:14:16 i Allmänt

En lång grusväg med gräs i mitten, en skog. Doften av havet i näsborrarna och helt tyst. De enda ljud som hörs är hovarnas steg i gruset och flugornas surr. Efter en lång, somrig och härlig ridtur med lukten av svettig och solvarm häst i näsan kan man med tröttmatta ben och med gott samvete gå in och lägga sig framför tv-n. tänk... för ett år sedan var detta en omöjlighet.

För ett år sen fick jag inte rida, eller vara med mina hästar. för ett år sedan levde jag med ett ständigt dåligt samvete som gnagde och sakta åt upp min själ. För ett år sen, och under elva år dessförinnan, var hästarna något jag och min själ behövde, men som jag egentligen inte borde sysslat med. Det var nämligen något så onödigt som ett nöje. Att jag haft häst hela mitt liv, och att allt jag gjort i mitt liv kretsat runt just dessa varelser var något som man inte skulle bry sig om. Hästar är ett nöje, och nöjen ska man inte ha. Tänk att jag levt så... Nu verkar det livet avlägset och konstigt. Iland tänker jag att jag måste inbillat mig allt som hänt, men så träffar jag de jag levde med och jag ser att det verkligen är sant. Jag levde ett liv där jag var helt låst från mina egna önskningar.

Jag som i alla år känt mig, och också fått höra, att jag är jätteegoistiskt inser nu att jag blev supermanipulerad. jag blev effektivt nerbruten tills jag på allvar trodde att jag var ett monster och att ingen utom just han skulle stå ut att leva med mig. Jag som alltid tyckt att det är svaga tjejer som stannar hon män som misshandlar dem. Men han slog aldrig, inte fysiskt. bara psykiska, rejäla käftsmällar...

För lite mindre än ett år sedan flyttade jag. Då hade jag under ett helt års tid planerat, strukturerar och ordnat allt så att det bara var att flytta. Jag hade satt en deadline, och jag tog mig därifrån innan den. Nu, ungefär ett år senare kan jag se utifrån, hur jag levt. Och jag är så glad och tacksam för de människor som hjälpte mig att finna den styrkan och det lilla sjävförtroende som behövdes för att klara av att lämna det livet. Och som stöttat mig under detta år. Utan dem hade jag troligen varit helt sönder nu.  

Det är också nu som jag vet vilka som är äkta vänner, och det var ,i ett fall, ett brutalt uppvaknande...

 

Att må så bra

Publicerad 2012-07-19 21:38:15 i Allmänt

När man blir varm och mjuk. När man känner att här vill jag vara för alltid, fast det skrämmer litegrann... När man känner att det är lugnt, att det är tryggt.

När man mår så himla bra...

Då vill jag bara spring min väg, borra ner huvudet och aldrig mer titta upp. Då vill jag skrika och riva mitt hår. Jag vill bara fly, för bra mår jag inte särskillt länge. Någonsin. När jag mått som bäst har den stora tunga spannen med iskallt vatten alltid vält över mig. Då får jag alltid på något sätt bekräftat att "Ha! nu mådde du för jävla bra igen, men det ska vi allt ta ur dig!"

Jag mår så bra....

Jag undrar vad som komma skall...

Och rädslan då?

Publicerad 2012-07-10 16:51:28 i Allmänt

Kan man få pausa och tänka? Jag behöver det, men jag vet att jag ändå inte behöver. Jag ska sluta tänka nu.

Ska jag flytta nu? När frågan kom upp blev jag livrädd. Varför? Jag har i princip bott här ett bra tag redan, varför inte flytta hit? Jo, för att jag är ett fegt kräk. För att jag haft så ont att jag inte ens orkar skrika. För att jag är livrädd att det ska göra så ont igen.

Han är ett säkert kort, men ändå osäkert. Vad är det som säger att jag kommer att bli lycklig här? Eller olycklig? Varför kan jag inte bara bli glad över att någon vill ha mig?

Han har länge varit otillgänglig och jag har många gånger velat lägga bort honom. Han måste ha förstått min tvekan eftersom han nu, efter att jag just bestämt mig för att ge honom ett par veckor till, bestämmer sig för att han vill ha mig.

Det är svårt. Det gör redan ont i mitt hjärta rent förebyggande. Samtidigt vet jag, eller tror att han verkligen kan vara så härlig som jag tror.

Så varför tvivlar jag? Jag tror att det är för att jag inte känner något fel. Om jag känner att jag gör fel kan jag alltid säga att jag visste att det inte skulle gå, men han känns inte fel. Han känns rätt, eller så rätt som det kan kännas. Han känns iallafall inte fel och det skrämmer mig. Jag har alltid valt dem jag vet att jag inte kan få, eller de som jag vet kommer att göra mig illa för då blir jag inte sårad. Jag blir inte överraskad. Men denna mannen överraskar ständigt.

Han är så rätt. Så jag känner riktigt hur jag backar, men denna gången ska jag stå där. Gör han mig illa får jag ta det då. Man måste satsa. Jag måste våga älska igen.

Det vill jag säga, men kan inte

Publicerad 2012-07-05 16:39:39 i Allmänt

Det är dags att välja. Det är dags att bestämma om det är allvar nu. Hösten närmar sig med stormsteg och mitt liv spretar åt flera olika håll. Vilket håll ska jag gå åt?

Jag måste veta hur jag ska förhålla mig till oss. Ska vi återgå till att bara träffas ibland på helger, eller ska vi flytta ihop? Ska jag leta jobb nära dig eller nära den staden där jag har min lägenhet?

Jag är inte den du drömmer om, men jag är här. Kanske trodde jag att du skulle börja drömma om mig istället. Kanske kommer du att göra det, men när?

Jag har bestämt mig. Jag har bestämt att ge sommaren till dig.

Som om jag skrivit det själv

Publicerad 2012-07-05 16:23:35 i Allmänt

Mitt tidigare liv. Ibland får jag minnena tillbaka. De dagar jag undrar om jag gjort rätt som lämnat det. Så hör jag en sång som får mig att släppa fördämningarna och de känslor jag så länge stoppat kommer upp igen. De känslor jag petat in i hörnet av hjärtat och som därför hjälpt mig förtränga.
Så kommer Linnea...Jag har sökt den värmen
Den värmen som man får när nån är hemma (hu)
och inte bara plötsligt går sin väg (ha)
och varken säger vart han ska och vad han gör
Det är väntan som fördärvar och förstör

Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt "du borde lämna denna mannen nu ikväll"
Det tog allt för många år
för mig att bli äntligen bli fri
Det har slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
Men jag är lyckligare nu
Jag är lyckligare nu

Och så all den där spriten
som du säger att du lätt kan kontrollera
Jag såg hellre att du sett
nån annan kvinna
som du velat röra någonstans
Då hade jag ändå haft en ärlig chans

Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt "du borde lämna denna mannen nu ikväll"
Det tog allt för många år
för mig att bli äntligen bli fri
Det har slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
men jag är lyckligare nu
Jag är lyckligare nu

Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt "du borde lämna denna mannen nu ikväll"
Det tog allt för många år
för mig att bli äntligen bli fri
Det har slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
men jag är lyckligare nu
Jag är lyckligare nu

Det har slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
men jag är lyckligare nu
Jag är lyckligare nu
Och jag är lyckligare nu!
(lyckligare, lyckligare nu)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela