royalle

Livet och smärtan.

Ignorans, okunnighet eller vad?

Publicerad 2013-11-16 11:21:00 i Allmänt

När jag läser tidningen om vad som händer runt om i världen och i vårt Sverige så reagerar jag på ett sätt som tydligen anses väldigt märkligt. Jag blir bekymrad och ledsen över hur vi behandlar varandra. Jag blir inte arg, och jag letar inte syndabock. Jag blir ledsen och funderar på hur vi kan göra det bättre för alla. Inte bättre för mig, eller för svenskar eller européer. Utan bättre för alla.

Hur kan en nation som samlar in miljarder till hjälp åt Filippinerna i samma andetag skrika att alla utlänningar är kriminella?

Jag har kontaktat våra riksdagspartier eftersom jag inte kan hitta information på våra officiella minoritetsspråk inför valet. Endast centerpartiet har besvarat min fråga. Av våra åtta riksdagspartier var det bara Miljöpartiet och Folkpartiet som hade information på alla fem språken. Övriga hade på ett eller två av dem. Inget av de övriga hade på samiska, meänkieli eller romani.

Vänsterpartiet har talande webb, men inga minoritetsspråk och inte ens lättläst. Hur får jag information? Ska jag ringa?

Socialdemokraterna har information till viss del på engelska. Inget lättläst och inget officiellt minoritetsspråk.

Dessa två partier ska vara för mångfald och socialism. Att vänsterpartiet håller kvar i kommunismens assimileringstänk är väl en sak, men socialdemokraterna. SKÄRP ER!!
 
Sverigedemokraterna hade jag inte förväntat mig skulle ha på något språk annat än svenska och de gjorde mig inte förvånad, men naturligtvis besviken. 

Centerpartiet har lättläst och en mängd olika språk, dock endast jiddisch och finska av de officiella minoritetsspråken.

Kristdemokraterna har använt sig av Google och där finns inte tanken om officiella minoritetsspråk så tyvärr, bara jiddisch och finska även här. Dock finns det lättläst.

Moderaterna har även de använt sig av Google så endast finska och jiddisch. De har också lättläst som tur är.

Anmärkningsvärt att våra regeringspartier inte orkar att arbeta för att följa lagen och främja våra officiella minoritetsspråk utan istället väljer de att alliera sig med Google translate vilken med glädje översätter till latin men inte har en aning om vad samiska är.
SKÄMS!

Men detta är inget som egentligen gör mig ledsen. Besviken, ja, men det är ju ganska lätt att åtgärda. Jag har kontaktat alla partier och upplyst om bristerna och troligen kommer de att åtgärdas.

Nä det som gör mig ledsen är när en nära vän till mig anser att de som inte förstår svenska ska lära sig såpass att de kan ta till sig informationen utan att man ska behöva översätta till deras språk. Säg gärna det till en same som utstått tillräckligt med förtryck från de etniska svenskarna i mitt tycke, eller till sverigefinnarna och romerna. Tycker man kanske att de som bor i Tornedalen inte ska kunna rösta efter samma förutsättningar som vi andra?

Hur jag än vänder och vrider mig så finns okunskapen där. Eller är människan så grym? Hur ska vi kunna få demokrati i världen när det fortfarande finns så antidemokratiska människor i vårt land som ändå i mitt tycke är väldigt demokratiskt?

Det enda jag kan göra är att fortsätta sprida information och hoppas att människorna därute någon gång stannar upp och tänker utanför sina egna ramar. Att man öppnar ögonen och ser människorna istället för att bara tänka på sig själv.

Rädsla för varandra, och vems rädsla är mest värd?

Publicerad 2013-11-14 18:16:00 i Allmänt

Att känna den. Den där kalla, stelnande rädslan. Har du känt den någon gång? Man blir matt och lite yr. Händerna skakar och hjärtat börjar slå hårdare och lite snabbare. Man känner att kroppen förbereder sig för att fly eller slåss. Man blir helt kall. Håret reser sig i nacken.

Har du känt den? Rädslan...

Jag känner den ibland. Idag kände jag den när jag gick in på facebook och såg en länk från en bekant som gjorde reklam för ett extremhögerparti, Svp. Partiet i fråga hade hängt blågula band i dörrarna på olika kommunala och statliga verk vilka de tycker sprider sverigefientliga budskap. (se länk: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.675197759177949.1073741829.277195872311475&type=1 )

Ett parti som vill se mig död eller i fängelse.

Jag tänkte, om hen håller med, och gillar detta parti, eller denna grupp, hur ska jag någonsin kunna prata med hen igen utan att känna rädsla? Indirekt vill hen ge mig samma band om min dörr och samma skylt bara för att jag sprider svenskfientlig propagande, dvs, att jag anser att alla i världen är samma inför varandra. Ingen står över någon annan. Och jag kommer att kämpa för detta med näbbar och klor, under resten av mitt liv.

Jag gick in på partiets hemsida och känner hur det nästan svartnar för mig. Det är helt sjukt hur en sida med text kan skrämma en person så mycket.

Jimmy åkesson fick en tårta i ansiktet och blev rädd, vi blir rädda varje dag av personer som Jimmy Åkesson.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela